meta pixel

PGR BEOGRADA, RANI JAVNI UVID: PRIMEDBE

Predmetni Elaborat je izložen na rani javni uvid uprkos tome što ne ispunjava i ne sadrži zakonom propisan sadržaj koji bi javnosti (građanima i institucijama) omogućio da sagledaju, razumeju i odreaguju na predložena planska rešenja (kojih u ovom slučaju i nema).

Prema Zakonu o planiranju i izgradnji i pratećim podzakonskim aktima, svaki plan koji se stavlja na rani javni uvid mora obavezno da sadrži, kako u tekstu, tako i na grafičkim prilozima, postojeće i planirane namene površina, kao i pravila uređenja, građenja i zaštite prostora, pored drugih obaveznih sadržaja. Izlaganjem Elaborata koji sadrži sve propisane elemente javnosti se pruža informacija i mogućnost da sagledaju šta se planira u njihovom kraju i na celokupnoj teritoriji grada i da na predložena planska rešenja i izmene plana odreaguju, kroz primedbe ili sugestije.

U slučaju ranog javnog uvida u ovaj plan, javnosti je nezakonito uskraćeno pravo da razume, sagleda i diskutuje o izmenama plana i uputi primedbe.

Primedbe koje smo sastavili možete preuzeti, potpisati i poslati Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, na adresu Kraljice Marije br. 1, 11000 Beograd, još danas.

POVEZANI TEKSTOVI

Gde je plan?

Gde je plan?

Verovatno ste primetili da objave i najave urbanističkih planova i projekata ne možete tek tako d…

BEOGRAD 2041

BEOGRAD 2041

Nalazimo se u vrlo specifičnom trenutku – u toku je izrada Generalnog urbanističkog plana Beograd…

GUP Beograda 2041 primedbe

GUP Beograda 2041 primedbe

U toku je rani javni uvid u Generalni urbanistički plan Beograda do 2041. godine. Tri godine nako…

Pandemija ≠ izgovor

Pandemija ≠ izgovor

Grad Beograd najgrublje krši građanska prava u nastojanju da bez učešća javnosti ozakoni štetni i…