vesti

Tražimo pojačanje: administrativni menadžer i organizator!

Tražimo osobu koja će prvenstveno biti zaposlena na administrativnim poslovima u okviru kolektiva, ali i koja će zajednički sa drugim članovima i članicama tima raditi na razvoju organizacije i realizaciji ciljeva organizacije.

Beograd 2041: Zeleni prostori u gradu

Potrebno je da što pre dođemo do odgovora na pitanje koji put vodi do savremenog grada, koji bi se i kvalitetom javnih zelenih prostora efikasno suprotstavio klimatskim promenama, prekomernom zagađenju i drugim problemima životne sredine.

Beograd 2041: Planom protiv stambene segregacije

Pravedan razvoj grada podrazumeva da svi stanovnici imaju jednak pristup adekvatnom i sigurnom stanovanju, ali i vrtiću, školi, domu zdravlja, parku ili domu kulture.

Beograd 2041: Gde smo tu mi? / razgovor

O važnosti uključivanja građana i građanki u pitanja od javnog značaja, te o načinima institucionalizacije šireg i značajnijeg učešća u donošenje odluka koje utiču na naše živote.

pandemija ≠ izgovor

Grad Beograd najgrublje krši građanska prava u nastojanju da bez učešća javnosti ozakoni štetni i protivzakoniti projekat izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na Makiškom polju.

Zahtevamo odlaganje!

Zahtev za obustavljanje svih postupaka javnog uvida u planske akte i procene uticaja na životnu sredinu, do ukidanja vanredne situacije