Vesti

Otvoren prvi Zemaljski forum – Horizonti promene!

U ponedeljak, 23. avgusta smo otvorili prvi Zemaljski forum u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima. Budući da smo kao Ministarstvo prostora, ali i kao pojedinci i pojedinke, deo mnogih lokalnih borbi, voleli bismo da ovaj forum ponudimo kao prostor gde ćemo zajednički jačati savezništva, kreirati nova i širiti ekosistem ključan za sistemsku promenu kojaContinue reading “Otvoren prvi Zemaljski forum – Horizonti promene!”

Srpsko-kineski industrijski park Mihajlo Pupin / rani javni uvid

U toku je Rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta “Srpsko-kineski industrijski park Mihajlo Pupin”. Planirana je izgradnja industrijskih kompleksa na površini od 480 hektara poljoprivrednog zemljišta na levoj obali Dunava . Nosilac izrade je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i sam plan je proglašen za plan od nacionalnogContinue reading “Srpsko-kineski industrijski park Mihajlo Pupin / rani javni uvid”

Šta sve donosi PDR za Linijski park? / javna rasprava

Prvog jula u 8h održava se javna rasprava povodom javnog uvida u Nacrt plana detaljne regulacije za Linijski park – Stari grad i Palilula. Pored parkovskog pojasa na mestu postojeće pruge, plan donosi i masivnu izgradnju i uzurpaciju javnih površina, između ostalog i zelenila, što postavlja pitanje kako će “park” opravdati svoje značenje u ovomContinue reading “Šta sve donosi PDR za Linijski park? / javna rasprava”