Moramo da razgovaramo o Beogradu!

Beograd je grad rastućih nejednakosti, nepriuštivih stanova, zagađenog vazduha, saobraćajnih zagušenja i mnogih drugih stvari koje nas žuljaju i nerviraju. U toku je izrada Generalnog urbanističkog plana Beograda koji će odrediti celokupni razvoj grada u narednih 20 godina.

Pokrenuli smo akciju prikupljanja urbanističkih problema Beograđana! Osvrni se oko sebe – primećuješ probleme koji smetaju tebi i tvojim prijateljima, porodici, komšijama, sugrađanima? Da li ti smeta smeće, nedostatak parkova, cena nekretnina, bahata izgradnja, to što nikad ne možeš da pronađeš parking mesto ili nešto drugo? 

Poseti Zaokret ili KC Grad, uzmi besplatnu razglednicu i opiši problem na koji god način želiš – kratko i jasno ili se raspiši, nacrtaj, napiši pesmu – sve se računa! Možeš, ali ne moraš da se potpišeš i da popuniš koliko god razglednica želiš. Kada završiš ubaci je u kutiju, a mi ćemo je poslati Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove.

Šta još možeš da uradiš? Ponesi razglednice roditeljima, komšijama, prijateljima i pozovi ih da i oni popune. Razgovaraj sa ljudima o ovim temama – cilj je da zajednički u etar vratimo teme koje su nam oduzete i smeštene u neke nama netransparentne i nepoznate procedure. Više informacija o kampanji koju smo sproveli povodom izrade GUP-a Beograda pronađi ovde.