Prijave otvorene: ZEMALJSKI FORUM – HORIZONTI PROMENE

KADA? 23 – 29. avgust 2021. godine
GDE? Sremski Karlovci

Pokrećemo bianualni program edukacije i razmene za ljude iz različitih oblasti društvenog angažovanja (aktivizam, akademija, civilno društvo, mediji). Zemaljski forum će se ove godine održati u Sremskim Karlovcima, u periodu od 23. do 29. avgusta, sa tematskim okvirom – Horizonti promene, sa preko 30 predavačica i predavača iz regiona i sveta i preko 100 učesnika. Žudnja za promenom biće naš ključni pokretač u promišljanje progresivnih politika, institucionalnih praksi kao i borbi za pravedno društvo u granicama planetarne izdržljivosti. Zemaljski forum ima za cilj da inspiriše razgovorima o progresivnim politikama kao i da pruži podršku upoznavanju i udruživanju aktera iz različitih disciplina i oblasti delovanja. Ovogodišnji program sastavljen je od tri modula:

  • priuštivo stanovanje
  • demokratizacija javnih usluga i upravljanja javnim resursima
  • pravedna energetska tranzicija

Želimo da otvorimo prostor obrazovanje o aktuelnim narativima u polju društvene trasnforamcije kao i razmenu iskustava i uvida u polju praktičnih politika i borbi kroz predavanja, razgovore, predstavljanja inicijativa, radionice i filmske projekcije. Ministarstvo prostora organizuje Zemaljski forum u saradnji sa Heinrich Boll Stiftung kancelarijom u Beogradu, a uz podršku Fund Action zajednice.

….

Poziv je i za praktičare i za teoretirače, a posebno ohrabrujemo mlade koji žele da nauče nešto više o ovim temama da se prijave. Broj mesta je ograničen. Troškove puta, smeštaja i hrane pokriva organizator letnje škole. Zvanični jezik škole biće BHS, dok će neka predavanja biti održana i na engleskom jeziku. Program će biti organizovan u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.

Prijavni obrazac za letnju školu možete popuniti ovde. Poziv za učešće otvoren je do 20. juna 2021. godine u ponoć. Rezultati selekcije biće objavljeni najkasnije do 25. juna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s