Izložba Living the City – aerodrom Berlin-Tempelhof

Ministarstvo prostora je deo Living the City, velike revijalne izložbe koja prikazuje neke od najvažnijih udruženja, biroa i pojedinaca koji se bave “gradom, ljudima i pričama”. Velika nam je čast da se nalazimo u selekciji inspirativnih i inovativnih radova kolega iz celog sveta. Kolektiv je predstavljen kroz artefakte, video radove, fotografije i tekstove koje prate naš rad od osnivanja i prvog ulaska u INEX film, do borbi protiv izgradnje Beograda na vodi, osnivanja Ulična galerija i mnogih drugih projekata i akcija. Izložba je otvorena 25. septembra u glavnom holu nekadašnjeg Berlin-Tempelhof aerodroma.

Gradovi su puni priča – istovremenih, kontradiktornih i neraskidivo povezanih. Living the City priča preko pedeset priča iz arhitekture, umetnosti i urbanizma u glavnoj sali nekadašnjeg aerodroma Berlin-Tempelhof. Izložba prikazuje procese i mogućnosti za delovanje u gradovima širom Evrope.
U šetnji kroz urbani kolaž, posetioci se susreću sa nizom priča ljudi i projekata koji su aktivno uključeni u grad i građansko društvo. Ove priče postavljaju pitanja koja se tiču osnovnih aktivnosti poput voljenja, življenja, stvaranja, učestvovanja, učenja, igranja, kretanja i sanjanja u gradu. To su priče koje oblikuju i preobražavaju, zbog kojih osećate i razmišljate.

Više o izložbi možete da pronađete na sajtu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s